Ervaringen

Ervaring coaching

“Met een bijna burn out kwam ik bij Leonie. Zij heeft mij geholpen om een nieuwe balans te vinden en mij tevens te laten herontdekken dat ‘zelfzorg’ belangrijk is. Zij kan goed luisteren en geeft waardevolle feedback over wat zij hoort op een zeer vakkundige manier.

Bedankt Leonie en wat fijn dat ik bij jou heb ‘aangeklopt ‘.” Annemieke, 52 jaar

 

‘Leonie is mijn coach geweest op het gebied van rouwverwerking. Haar manier van werken sprak mij vanaf moment één aan.

Waarom? Los van het feit dat haar coachruimte en de wijze waarop zij die vult alle veiligheid biedt die ik nodig heb, is Leonie in staat om op een prettig-confronterende wijze hart en hoofd in balans te laten komen. Ongedwongen en tegelijkertijd altijd met resultaat. Haar systemische kennis heeft mij veel geleerd over mij en mijn plek. Dat is ook wat ik nodig had.

Ze kwam niet voor niets op mijn pad en daar ben ik heel dankbaar voor.’ Diederick

 

“Dank voor het coachen van vele collega’s!” directeur middelbare school

Ervaring therapie

“In het verleden ben ik een paar keer naar verschillende psychologen geweest, echter had ik nooit het idee dat het helemaal hielp. Toen ik een burn-out kreeg zocht ik een andere aanpak. Ik ben zo blij dat ik bij jou terecht kon. Jij leerde mij naar mijn lichaam te luisteren, meer voor mijzelf te kiezen en rust te vinden in mijn hoofd.
Ik heb mijn angsten overwonnen, kreeg meer zelfvertrouwen en kwam mijn burn- out te boven. Heel erg bedankt, ik zou iedereen jou aanraden!” Mieke (31)

 

“Ik wist niet dat ik nog zoveel verdriet en boosheid in me had over het vroege overlijden van mijn moeder. Ik durf nu veel beter mijn eenzaamheid onder woorden te brengen en het gekke is: sindsdien ben ik minder eenzaam.”
Henri, 65

 

“Heel bewust ben ik na jaren therapie op zoek gegaan naar een Gestalttherapeut. De kracht van Gestalt is de koppeling van lichaam en geest. Iets waar ik liever van weg liep. Mijn lijf was mijn vijand, belemmerde mij alleen maar. Maar Leonie heeft mij geleerd met liefde naar mijn lijf te kijken. Het lijf te zien als een prachtig instrument dat je alles voorkauwt. Dat je signalen geeft en ja, daar hoef je alleen maar naar te luisteren. Het was een zware weg, maar we droegen hem gevoelsmatig samen. Leonie is zo’n oprecht mens, zo eerlijk, zo open en vooral zo menselijk en kwetsbaar. Ze laat je met liefde kijken naar angst, pijn en verdriet. Stukje bij beetje op jouw tempo met een lach en een traan. God,wat heb ik veel van haar geleerd. Ze zit nog steeds als een wijs vogeltje op mijn schouder en hoor haar zeggen ‘Wat vertelt je lichaam jou, Pien?’ ‘Wat heb JIJ nu nodig?’ en ‘Opvoeden is: met liefde prutsen naar vermogen, je doet je best en dat is genoeg!’…. Wil je iemand die echt door je heen prikt? Leonie laat zich (helaas) niets wijs maken… Er is namelijk geen 1 waarheid, 1 oplossing, 1 weg, er is jouw waarheid, jouw weg en jouw oplossing. Iedereen is anders… gelukkig maar! Wat een verhelderde en helende therapie..” Pien

 

“Beste Leonie. Met mij gaat het goed. Mijn energie en creativiteit zijn terug. Nogmaals dank voor de fijne gesprekken. Mariët.”

 

“Leonie was voor mij een doortastende therapeut die intuïtief goed kon afstemmen op wat er nodig was en wat er speelde. Met haar rust en gerichte vragen kwamen we de diepte in en konden we wezenlijke gesprekken voeren die mij verder hebben geholpen op mijn eigen pad.” Frouke, 43

 

Leertherapie gestalt opleiding

Gedurende de laatste twee jaar van mijn gestaltopleiding heb ik leertherapie bij Leonie gevolgd. Zij is een deskundige therapeut die veel kennis in huis heeft en daarnaast ook heel experimenteel met de therapie durft te werken. Haar natuurlijke manier van toepassen van de therapie heeft zeker gemaakt dat ik er persoonlijke veel van hebt geleerd. Verder vond ik het fijn dat ze zorgvuldig kon afstemmen op de behoeften van het moment en dat ze zich ook zelf kwetsbaar durfde op te stellen. Leonie is lekker praktisch, geheel van deze tijd en staat met beide benen op de grond. Een lief en leuk mens waar je mee kunt lachen en huilen. Rita de Jager  (1961)

 

“Ik heb diverse familie opstellingen en therapeutische sessies bij Leonie gedaan. Ik heb veel aan sessies met haar gehad. Met de toewijding en begeleiding van Leonie heb ik traumatische ervaringen weten te verwerken en zelfs tot een bron van kracht te maken.
Zowel in de opstellingen als in de persoonlijke sessies met Leonie heb ik haar ervaren als een zeer toegewijd therapeut.  Als geen ander heeft zij mij de veiligheid geboden om weer te durven voelen! Mocht je jezelf totaal vastgelopen voelen dan is Leonie de therapeut die jou hier doorheen kan begeleiden.” JvdS, Amsterdam

Ervaring familieopstellingen

“Afgelopen zaterdag voor het eerst een familieopstelling meegemaakt bij Leonie. Wat een bijzondere ervaring en wat een bijzondere vrouw! Bij Leonie heb je direct het gevoel dat zij niet vanuit de boeken werkt maar vanuit veel praktijkervaring en gevoel. Zij heeft een mooie combinatie van je volledig veilig te laten voelen en toch ook heel duidelijk de juiste vragen te stellen. Met als resultaat dat je (zelfs als je alleen toeschouwer bent) met nieuwe inzichten, die ook jou weer verder helpen, naar huis gaat.” – Mila Ganpatsing

 

“Wat een fantastische dag was dat! En wat doe je dat goed!! Smaakt naar meer, hou me vooral op de hoogte. Veel dank en liefs van je hardcore fan A.”

 

“De zorgvuldigheid en diepte waarmee Leonie werkt en tot de kern komt is
steeds weer indrukwekkend. In haar begeleiding is ze scherp, accuraat,
doortastend en dienend, versterkend en bemoedigend tegelijkertijd. Met hoe zij steeds weer heel helder het geheel overziet, heelt ze. Ik raad haar altijd aan bij vrienden en familie wanneer er lastige situaties of
patronen zijn die verhelderd of opgelost willen worden. Bij belangrijke
levensvragen is het een rijkdom om door een vakvrouw als Leonie begeleid te worden.” Steffan (51)

 

“Onvoorstelbaar hoe je in de huid van een ander kan kruipen en heel dicht bij het gevoel kan komen dat je “familielid” heeft. Bij familie opstellingen gebruik je je invoelend vermogen wel op een heel bijzondere manier. Je “bent” en “voelt” als de persoon die je vertegenwoordigt. Het is emotioneel en verhelderend. Leonie stuurt dit proces haast ongemerkt door vragen te stellen en je positie iets te veranderen in de opstelling.” Ria

“Even in het kort wat feedback sinds afgelopen zaterdag.
Het is net of er een angel uit is gehaald. Ik ervaar grotere rust in maag- en darm streek. Alsof ik nu veilig ben.
Het is alsof ik veel beter als individu, als afgerond en zelfstandig persoon sta in welke situatie dan ook. Het gedrag van anderen staat verder van me af; ik voel me niet langer meer/minder verantwoordelijk voor de boosheid of emoties van een ander.
Ik ben een stuk meer assertief geworden zonder hard of paniekerig te worden binnenin. Dit lijkt zich allemaal af te spelen op een dieper niveau. Ik heb bovenstaande processen wel altijd kunnen bedenken of kunnen rationaliseren, echter; nu “voelt” het ook zo, “is” het ook zo.
De communicatie met m’n kind is vertienbeterd. Ik blijf rustig en consequent in mijn communicatie. Het feit dat die plotselinge woede niet in mij opwelt geeft mij veel rust en voldoening, en een betere en meer creatieve grip op de situatie.
Dus veel dank voor de geboden en begeleide situatie!” Eline, 40

 

“Ik heb altijd gevoeld dat mijn vader niet mijn echte vader was en ik ben heel blij dat ik nu meer zekerheid over mijn afkomst heb gekregen. Ook al doet het pijn, het geeft ook rust. Bedankt!” Sofie, 41

 

“Dat je zo’n band kan voelen met iemand die je nooit hebt gekend, die zelfs een generatie eerder leefde! Ik wist niet dat mijn doen en laten eigenlijk werd ingegeven door die foute oom. Frappant.” Michiel, 46

 

“Het is heel bijzonder om een familieopstelling mee te maken. Het mooie is dat je je zomaar innig verbonden kan voelen met mensen die je nog niet eerder ontmoette en misschien na de opstelling nooit meer ziet. Of je nu de vraagsteller bent of representant.  
Je maakt een emotionele reis met elkaar die nieuwe inzichten en persoonlijke groei oplevert.” Saskia

“Het is drie jaar geleden dat je een opstelling voor mij hebt gedaan en ik merk de uitwerking ervan bij wijze van spreken nog dagelijks. Hartelijk dank!”
Marna, 55

Ervaring organisatie-opstellingen

“…Het is precies zo gegaan als in de opstelling. Ik wilde toen niet geloven dat er niets met mijn onderzoek zou gebeuren, maar helaas is het wel zo gegaan. De baas bleef in het echt ook onvermurwbaar. Het is verder frappant hoe een nog onverwerkte gebeurtenis uit het verleden naar voren kwam…” Ineke, 53

 

“Mijn opstellingsvraag was gericht op systemische aspecten die ten grondslag konden liggen aan de langdurige problematiek in de organisatie waar ik directeur van zou worden. De inzichten die ik gekregen heb hielpen me bij de aanpak van de problemen en ook wist ik hoe ik mij in de organisatie op moest stellen.” Henk, 47

 

Voor het aanvragen van een coachingstraject of voor meer informatie en/of aanmelding kunt u mailen naar leoniecr@mwinckel.nl of mij bellen op 06-17234543. Ik help u graag u persoonlijke effectiviteit te verbeteren.