Over mij

Ik ben Leonie Cramwinckel-Bloch (1955), coach en gestalttherapeute. Ik ben opgeleid en gediplomeerd in Gestalttherapie, Solution Focused Therapy (SFC), Neurolinguïstisch Programmeren (NLP, master en coach) en de Systeemdynamiek: het begeleiden van Familie- en Organisatieopstellingen. Ik heb sinds 2002 mijn eigen praktijk in Voorschoten. Daarnaast ben ik opgeleid in EFT (Emotional Freedom Technique) en relatietherapie volgens EFT (Emotional Focused Therapy), bekend in Nederland door de bestseller Hou me vast van Sue Johnson. Ook Mindfulness is een methode waarin ik geschoold ben. Dit is een systematische effectieve methode om te leren omgaan met pijn, stress, vermoeidheid en depressies. Het is een integratie van Boeddhistische principes en westerse psychologische kennis. Sinds het voorjaar 2017 ben ik ook opgeleid tot EMDR-therapeute. Als coach begeleid ik veel docenten en leidinggevenden in het onderwijs. In mijn therapiepraktijk richt ik mij op individuen en paren. Het betreft dan therapietrajecten, coaching, begeleiding bij persoonlijke groei en (spirituele) zoektochten. Afhankelijk van de hulpvraag van de cliënt(en) kan ik verschillende methodieken inzetten.

Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde, we hebben vier volwassen kinderen waar ik erg trots op ben. We zijn ook grootouders van tien kleinkinderen: geweldig! Mijn hobby’s zijn o.a. Argentijnse tango en skiën. Tot mei 2017 stond lezen hoog op deze lijst, door een blessure aan m’n rechteroog ben ik nu meer aangewezen op luisterboeken. Een geweldige uitvinding!
Ik heb oorspronkelijk Spaans gestudeerd en vervolgens 20 jaar als docent gewerkt. In 2000 heb ik een switch gemaakt. De tweede helft van mijn werkzame leven wil ik graag besteden aan het begeleiden van mensen in hun persoonlijke trajecten.

De afgelopen jaren heb ik twee dagen per week als joods geestelijk verzorger in diverse gevangenissen en huizen van bewaring gewerkt. Helaas maar tot oktober 2023, ik moest daar echt met pensioen. Jammer, want ik vond het heel bijzonder met gedetineerden te spreken. In het ‘normale’, dagelijkse leven kom ik hen niet tegen. Natuurlijk is er ook een voordeel: mijn privépraktijk kan weer wat groeien. U bent welkom!

YETSIRA is de naam van mijn praktijk. Yetsira is een begrip uit de Kabbala, de joodse mystiek. Het verwijst naar het rijk van de emotie en gaat over de balans tussen kracht en kwetsbaarheid, en de uiting van schoonheid. Volgens de Kabbala hebben mensen zowel het vermogen als de verantwoordelijkheid om hun bewustzijn van de relatie tussen lichaam, emotie, intellect en geest te ontwikkelen.

Beroepsverenigingen & Certificaten

Ik ben in het bezit van het ECP, een Europese certificering voor psychotherapeuten, vergelijkbaar met de Nederlandse BIG. Ik ben aangesloten bij onderstaande beroepsverenigingen:

EAP – European Association for Psychotherapy
EAGT – European Association for Gestalttherapy
NVAGT – Nederlands Vlaamse Associatie voor GestaltTherapie
IASW – International Association voor Systemic Work
NAP – Nederlandse Associatie voor Psychotherapie ( http://www.nap-psychotherapie.nl/nap-therapists )

Yetsira - Gestalttherapie & Coachingspraktijk - Verenigingen
Yetsira - Gestalttherapie & Coachingspraktijk - Verenigingen
Yetsira - Gestalttherapie & Coachingspraktijk - Verenigingen
Yetsira - Gestalttherapie & Coachingspraktijk - Verenigingen
Yetsira - Gestalttherapie & Coachingspraktijk - Verenigingen